30 maart 2017

Suiker

Suiker of sacharose

Suiker of sacharose is een zoete stof, die van nature voorkomt in voedingsmiddelen zoals in fruit, maïs, suikerriet en suikerbiet..

Suiker als energiebron

Suiker levert wel energie (calorieën), maar voorziet je lichaam niet van de nodige vitamines, mineralen en vezels. Er wordt door het lichaam geen onderscheid gemaakt tussen van nature aanwezige of toegevoegde suiker. Alle suikers al dan niet toegevoegd, worden door het lichaam op dezelfde manier verwerkt. Ze worden door het lichaam afgebroken tot glucose, de 'brandstof' voor het lichaam, en leveren dezelfde hoeveelheid calorieën. Of een cake wordt gezoet met kristalsuiker of bijvoorbeeld met honing maakt dus voor de hoeveelheid calorieën, en dus voor je gewicht niet uit! Honing bevat, ten opzichte van 'gewone' suiker, nog wel een kleine hoeveelheid vitamine B en mineralen zoals kalium.
Laat je dus, als je op je gewicht (of je tanden) wilt letten, niet op het verkeerde been zetten door bijvoorbeeld een reclameslogan: Geen toegevoegde suikers. Of door ‘gezoet met melasse’. Op de website van de consumentenbond staat een mooi overzicht van de verschillende benamingen voor suiker.

Wil je vast een voorproefje? Schrijf je in en ontvang gratis mijn nieuwsbrief


Wil je meer weten over suiker?

Je bent slechts één klik verwijderd van een goed advies.

Stel je vraag en ik neem vrijblijvend contact met je op.


   


   


   


   

  Contact

  Voor een goede samenwerking is een gevoel van vertouwen en een klik noodzakelijk. Neem daarom gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of wanneer je eerst meer informatie wilt.

  Korte Houtstraat 8 rood
  2011ZP Haarlem
  info@lijf-inzicht.nl
  +31 6 51 878 125

  KvK: 27316959
  BTW-Nr: NL1424.81.221.B01
  Bank: NL02 INGB 0005 0492 22