Erfelijkheid
Hoe kan het dat sommige mensen bij een koekje, snoepje of snackje houden en dat anderen van naturen niet die gematigdheid hebben? Is dat genetisch bepaald, of aangeleerd?
Obesitas en Stress
Volgens professor Liesbeth van Rossum, hoogleraar obesitas en stress in het centrum gezond gewicht in Rotterdam, is er zeker ook een erfelijke component, maar de honger en verzadiging's hormonen in iemands lichaam verschillen per individu. Er bestaan mensen die een extreem grote eetlust hebben en geen gevoel van verzadiging kennen. In deze zeldzame gevallen kan dit berust op een genetische afwijking. Dan is er bijvoorbeeld een eiwit kapot in de hersenen waardoor er bij die mensen nooit een verzadigd gevoel optreedt. Dit is zeldzaam, maar ook bij normale mensen zijn er in de aanleg verschillen in de afstelling van het hongergevoel.
Dat graaien kan dus naast allerlei verleidingen van lekker eten in de omgeving veroorzaakt worden door niet goed werkende signalen die je normaal gesproken vanuit het maag-darmstelsel naar de hersenen worden gestuurd. GLP1 is een van de darmhormonen die tegen de hersenen zegt: nu ben ik verzadigd. Als je minder van dit hormoon hebt, dan is het dus erg moeilijk om op tijd te stoppen met eten.
Wil je vast een voorproefje? Schrijf je in en ontvang gratis mijn nieuwsbrief
Wil je meer weten over erfelijkheid en overgewicht?
Je bent slechts één klik verwijderd van een goed advies.
Stel je vraag en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Contact
Voor een goede samenwerking is een gevoel van vertouwen en een klik noodzakelijk. Neem daarom gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of wanneer je eerst meer informatie wilt.
Korte Houtstraat 8 rood
2011ZP Haarlem
info@lijf-inzicht.nl
+31 6 51 878 125
KvK: 27316959
BTW-Nr: NL1424.81.221.B01
Bank: NL02 INGB 0005 0492 22
