30 maart 2017

Bewegen en afvallen

Voldoende bewegen

Als je wilt afvallen, moet je meer energie verbuiken dan je inneemt. Je kunt dus minder energie innemen, maar je kunt ook meer verbruiken.
Kun je afvallen door alleen meer te sporten? Het kan, maar snel zal het niet gaan. Gezonder eten heeft veel meer en sneller effect dan meer bewegen of sporten alleen. Om één kilo lichaamsgewicht kwijt te raken, kan het nodig zijn om wel 25 uur extra te wandelen. Sporten maakt bovendien hongerig en moe, dus de verleiding om na het sporten meer te gaan eten is groot. Bovendien weegt spiermassa meer dan vetmassa.

Bewegen helpt niet alleen bij het afvallen.

Bewegen heeft vele andere voordelen. Die zullen per persoon van verschillende waarde zijn. Veelgehoorde bijkomende voordelen:

 • Een betere gezondheid, op korte en langere termijn
 • Een fitter gevoel
 • Een fijner gevoel
 • Een mooier lijf

 
Waar het voedingscentrum de adviezen m.b.t. de volksgezondheid vertaalt naar de Schijf van Vijf, vertaalt het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen die in praktische beweegadviezen, bijvoorbeeld het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen. Doel is om (meer) mensen in beweging te krijgen. Als leidraad kan dienen de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (Beweegnorm). Om een goede gezondheid te behouden is het gewenst tenminste vijf dagen per week 30 minuten matig intensieve lichaamsbeweging te hebben, aldus de NNGB. Voor een goede conditie (uithoudingsvermogen, kracht en coördinatievermogen) is er de Fitnorm: drie maal per week tenminste 20 minuten intensieve lichaamsbeweging. Naast de Beweegnorm en de Fitnorm is er nog de de Spiernorm. Gezonde, krachtige spieren zijn onder meer goed voor de bloedsuikerhuishouding en voor het afweersysteem. Ook helpen ze bij het voorkomen van botontkalking en blessures. De Spiernorm houdt in: doe 2 keer per week 6 tot 8 verschillende spierkrachtoefeningen. Herhaal de oefeningen ongeveer 8 tot 12 keer. De spieren mogen hierbij vermoeid raken.

Wil je vast een voorproefje? Schrijf je in en ontvang gratis mijn nieuwsbrief


Wil je meer weten over Bewegen en Afvallen?

Je bent slechts één klik verwijderd van een goed advies.

Stel je vraag en ik neem vrijblijvend contact met je op.


   


   


   


   

  Contact

  Voor een goede samenwerking is een gevoel van vertouwen en een klik noodzakelijk. Neem daarom gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of wanneer je eerst meer informatie wilt.

  Korte Houtstraat 8 rood
  2011ZP Haarlem
  info@lijf-inzicht.nl
  +31 6 51 878 125

  KvK: 27316959
  BTW-Nr: NL1424.81.221.B01
  Bank: NL02 INGB 0005 0492 22